Energiezuinig en gezellig wonen in Hasselt

Welkom in Hasselt waar ons bijzondere collectieve woonproject Cirk ongetwijfeld je hart zal stelen. De site uit de sixties krijgt een geweldige make-over en wordt de nieuwe thuis van 16 gezinnen.

INTERESSE? KOM DAN ZEKER LANGS OP ZONDAG 28 APRIL TUSSEN 13U en 16U.

 

 

Doorblader hier de brochure

 

Bekijk de plannen en prijzen

Wat heeft Cirk te bieden?

16 woningen met privéterras- en/of tuin op een site van meer dan 9000 vierkante meter. De units beschikken over 1 tot 4 slaapkamers. De verdeling is als volgt: 1 éénslaapkamerwoning, 5 tweeslaapkamerwoningen, 5 drieslaapkamerwoningen en 5 vierslapkamerwoningen.

De bewoners beschikken ook over tal van extra faciliteiten:

  • Ondergrondse parking en overdekte fietsenberging
  • Gemeenschapsruimte met keuken
  • Overdekte buitenruimte om te klussen
  • Zwemvijver en sauna
  • Boomgaard
  • Buitenberging
  • Deelmobiliteit
  • Toegang tot coworking
  • Gastenkamer

Op zoek naar een woning met lagere energiekosten?

In Cirk staan energiebewuste en groene keuzes centraal. Zo wordt het heel aangenaam warm in de woningen dankzij de vloerverwarming die verbonden is met de geothermische warmtepomp. De gemeenschappelijke delen worden voorzien van zonnepanelen, ook voor de woonunits is dit mogelijk. Andere duurzame ingrepen zijn regenwaterrecuperatie en deelmobiliteit.

 

Doorblader de brochure hier

Thuiskomen in het geweldige Hasselt

Cirk ligt in een rustige straat, maar je bent allesbehalve ver verwijderd van de stad. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 350 meter, het grote treinstation op slechts 3 kilometer. Na minder dan 10 minuten fietsen vertoef je in het centrum van Hasselt.

Als bruisende centrumstad heeft Hasselt bovendien een pak troeven: heerlijke adresjes voor elk moment van de dag, bijzondere musea, trekpleisters als de Japanse Tuin (de grootste van heel Europa trouwens) en een wervelend cultureel aanbod.

Adres: Trekschurenstraat 18, 3500 Hasselt.

Wat is cohousing?

Een HEEM-project bestaat uit verschillende private woningen die bij elkaar opgesteld staan. De bewoners van onze projecten beschikken, naast hun eigen privéwoning, over bijkomende infrastructuur en diensten die ze met elkaar delen en waar ontmoeting centraal staat. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een ruime tuin, buurthuis, zwembad, sauna of buitenkeuken.

Sharing is caring

Je kan genieten van wat je buren hebben en omgekeerd. Je deelt de oppas, brengt de kinderen via een beurtrol naar school, klopt bij de buren aan voor werkmateriaal,…

Fijn ontmoeten

Doordat je deelt en in de buurt van elkaar woont, ontstaan er in een HEEM-project heel wat fijne ontmoetingen. Een speelkameraadje voor je kinderen, een spontane aperitief op vrijdag en een gezellige picknick in de zomer.

Meer voor hetzelfde geld

Je woning is in een collectief woonproject op zich niet goedkoper. Je krijgt er wel een aantal extra faciliteiten bovenop die je alleen misschien niet zou kunnen realiseren.

Zorgen voor elkaar

Wonen in een HEEM-project verhoogt het gevoel van verbondenheid en veiligheid. Er zijn namelijk altijd wel buren die de poes te eten willen geven of een oogje in het zeil houden wanneer je op vakantie bent. Het is een plek waar alle generaties zich goed omringd voelen.

Binnen en buiten

Wist je dat heel wat collectieve woongroepen ook initiatieven opzetten voor het dorp of de ruimere buurt. Ze organiseren een festival, een rommelmarktje of zetten hun schouders mee onder de stratenloop.

cohousing privacy

In tegenstelling tot wat de meesten denken is er in een collectief woonproject veel aandacht voor de privacy van de bewoners. Door slimme architecturale ingrepen en een doordachte inplanting van de woningen realiseren we het evenwicht tussen gemeenschappelijke en private delen al vanaf het begin.

Bovendien kan iedereen op elk moment beslissen om in contact te gaan met de buren. Er ontstaan in het project ook vaak spontaan informele afspraken die verschillen van woning tot woning. Bij sommige buren mogen kinderen vrij in en uit lopen. Bij anderen moeten de kinderen eerst aanbellen. Jij bepaalt dus zelf je grenzen over hoe, wanneer en voor wie je jouw privéwoning openstelt. En die grenzen hoeven niet dezelfde te zijn als die van je buren. Het is net die diversiteit die maakt dat iedereen mee zorg draagt voor elkaars privacy.

sociaal cohousen

Een goedendag tegen de buurman, even helpen bij het uitladen van de auto, een babbeltje aan de deur. Je wordt omringd door anderen en draagt samen zorg voor de sfeer en infrastructuur van het project. Sociaal contact is belangrijk in een HEEM-project. Dat wil niet zeggen dat iedereen de tafelspringer of vlotte Jan moet zijn. Het gaat vooral om graag omringd te zijn.

overleg cohousing

De groep werkt door samen leuke dingen te doen, zorg te dragen voor elkaar én door goede afspraken te maken. Afspraken maak je rond het beheer van de infrastructuur, hoe je beslissingen zal nemen, wanneer en hoe je zal vergaderen. De krijtlijnen van die overlegmomenten worden bepaald tijdens de gepersonaliseerde trajectbegeleiding die HEEM voorziet. Deze sessies, die plaatsvinden vanaf het begin van het traject, vormen de basis van een positieve woonervaring.

kosten cohousen

De kosten worden verdeeld volgens een verdeelsleutel op basis van de oppervlakte van de privéwoning. Je wordt vooraf bij de aankoop op de hoogte gebracht van de gemeenschappelijke kosten.

De meeste groepen werken met een kleine maandelijkse bijdrage waarmee het werkmateriaal, het onderhoud van de gemeenschappelijke delen en de maandelijkse kosten zoals de verzekering, betaald worden. Vaak wordt er ook een klein spaarpotje opgebouwd voor de iets grotere kosten waar je op termijn kan komen voor te staan.

Nieuws & Pers over Cirk

Energiezuinig en duurzaam wonen in het groen op een boogscheut van Hasselt.

Ontwikkelaar HEEM brengt met Cirk een nieuwe, warme woonvorm naar Hasselt | Architectura

HEEM neemt de site van meer dan 9000 vierkante meter langs de Trekschurenstraat, met daarop de voormalige gebouwen van de Provinciale Vereniging van Rundveehouders, onder handen en creëert er een geweldige plek om te wonen voor 16 gezinnen. Het gerenommeerde Antwerpse architectenbureau B-architecten zorgt voor een stijlvolle mix van renovatie en nieuwbouw. Eyecatcher van het […]

Lees meer

Eerste collectief woonproject “Cirk” in Hasselt: “Voordelen van je eigen duurzame woning én extra’s samen met andere mensen” | vrtnws

In Hasselt komt er voor het eerst een energiezuinig collectief woonproject “Cirk”. Op de site van meer dan 9000 vierkante meter is plek voor 16 huizen die werken met een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Elk huis heeft een privéterras of -tuin, maar zal ook omringd worden door collectieve delen zoals een vijver, een buurthuis en […]

Lees meer

Interesse?

Neem contact op met ons.

Laat hiernaast je gegevens achter en we contacteren je snel voor een gesprek of een videocall. Een bezoek aan de site is ook mogelijk.

Heb je een specifieke vraag?
mail naar verkoop@heem.be

CIRK_boog

Andere HEEM projecten

Alle projecten

HEEM
Noordeind 97
2920 Kalmthout
0487 47 45 80
info@heem.be

BE 06 885 69 24 7

Blijf op de hoogte

Cirk